Συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ ζητάει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής !

111

για να μη χάνετε κανένα άρθρο του Dentalists κάντε like στη σελίδα μας πατώντας εδώ

Συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ ζητήει ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής, προκειμένου να μην πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι αλλά και να στηριχθούν οικονομικά οι επαγγελματίες του κλάδου, που πλήττονται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Σήμερα οι ασθενείς που χρειάζονται οδοντίατρο για ένα σφράγισμα ή για κάποια άλλη θεραπεία έχουν δύο επιλογές: Είτε θα πρέπει να πληρώσουν τοις μετρητοίς τον ιδιώτη γιατρό είτε να αναζητήσουν κάποιον από τους συνολικά 400 οδοντιάτρους που εργάζονται στις υγειονομικές μονάδες του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).
Οπως είπε στη «δημοκρατία» ο γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής (ΟΣΑ) Αθανάσιος Ζορπάς, «στο πρώην ΙΚΑ ήταν περίπου 800 οδοντίατροι. Τώρα στο ΠΕΔΥ εργάζονται οι μισοί. Οι πολίτες, λόγω κρίσης, δεν προτιμούν τον ιδιώτη οδοντίατρο και ψάχνουν εναγωνίως στο ΠΕΔΥ, όπου υπάρχει έλλειψη αυτής της ειδικότητας, αφού πολλές υγειονομικές δομές δεν έχουν οδοντίατρο. Ζητάμε από τον ΕΟΠΥΥ συμβάσεις, ώστε και εμείς να μην αφανιστούμε ως κλάδος και οι πολίτες να έχουν μια καλύτερη στοματική υγεία χωρίς να ταλαιπωρούνται». 0 Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής μάλιστα διεκδικεί ένα σημαντικό κονδύλι από τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ.
Σημειώνεται ότι οι συλλογικές συμβάσεις με τα ασφαλιστικά ταμεία, όσον αφορά την οδοντιατρική κάλυψη, έχουν καταργηθεί από το 1992, με «την Πολιτεία διαχρονική να αδιαφορεί», όπως υποστηρίζει ο ΟΣΑ

ΠΗΓΗ : ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

111

Comments are closed.